Ondanks het voetbal geweld van de afgelopen dagen kwamen 15 darters naar het Dart Centrum Ridderkerk voor de 7e editie van de Reyer Ranking.
Na dat de poule ingedeeld waren kon het darten beginnen. Tijdens de poule fase zaten er geweldige partijen bij. Er moest zelfs een beslissende leg gegooid worden omdat 3 spelers in 1 poule het zelfde aantal punten had gegooid. Na dat deze partij beslist werd begon de knock-out fase. Met als spektakel stuk de halve finale in de winnaars ronde. Hierin speelde Marcel Karel tegen Jeroen van Die. Deze spannende pot werd uiteindelijk gewonnen door Jeroen maar het had ook zo de andere kant op kunnen vallen want Marcel gaf Jeroen geen ruimte om adem te halen tijdens deze wedstrijd.

Jeroen moest vervolgens het in de finale opnemen tegen Jan Karel. Na de loodzware pot tegen Marcel was het vat leeg bij Jeroen en lukt het hem niet om in de wedstrijd te komen. Jan Karel won de finale uiteindelijk met 5-1. Hier mee schreef Jan Karel de 7e editie op zijn naam en steeg hierdoor naar een 2e plaats op de ranking. Die nog steeds wordt aangevoerd door Daniel Geysendorpher.

In de verliezers ronde ging de finale tussen Leo Borst en Thijs Otto. Dit bleek een spannende wedstrijd te worden. Leo nam al snel een 2-0 voorsprong maar Thijs kwam terug in de partij en bij de stand van 4-4 werd er gegooid voor de bull om te bepalen wie de laatste leg mocht beginnen. Leo mocht de laatste beginnen en wist ook uiteindelijk de partij naar zich toe te trekken. Zo ging Leo met de winst in de verliezers ronde naar huis.

Tijdens deze editie van de Reyer Ranking werden er 6x een 180 gegooid en de hoogste finish van de avond was een 112 finish van Jeroen van Die.
Volgende editie van de Reyer Ranking staat gepland op 3 augustus a.s. om 13:00.