Op vrijdagavond 18 juli kwamen de darters naar het Dart Centrum Ridderkerk voor de 8ste editie van de Zomer Ranking. Ondanks de warmte waren er vele die de weg naar de Reyerparc hadden gevonden.

In de poule fase waren verschillende spannende wedstrijden en een bijzondere gebeurtenis wat later in het toernooi terug kwam. De 2 finales die er die avond gespeeld waren kwamen uit de zelfde poule. Davey Baan, Ronald Ouwens, Pim Steehouwers en Ron Simonis speelde in de poule fase al tegen elkaar.

In de finale van de verliezers ronde stonden Davey Baan en Ronald Ouwens tegen over elkaar. In een Best of 7 werd er besloten wie deze finale zou winnen. Hun eerste partij tijdens de poules werd met moeite door Ronald Ouwens gewonnen met 3-2. Ronald had het in deze partij het beduidend minder moeilijk met zijn tegenstander. Hij won de finale uiteindelijk met 4-0.

In een best of 9 mochten Ron Simonis en Pim Steehouwer het tegen weer tegen elkaar opnemen. Wat nog in de poule fase een spannende partij bleek te zijn was tijdens de finale een mokerslag voor Ron. Door factoren als de warmte kon hij niet vrij gooien en liep al gauw achter de feiten aan. Pim won de finale uiteindelijk met 5-0.

Tijdens deze warme editie van de Zomer Ranking werden er 7x een 180 gegooid en de hoogste finish van de avond was een 98 finish van Marco Kolijn

Komende vrijdag 25 juli 19:30 zal de 9e Zomer Ranking op de kalender en voor iedereen weer nieuwe ronden en nieuwe kansen.