Afgelopen Zondag begonnen 16 darters aan de 9e editie van de Reyerparc Ranking.
Tijdens de poule fase zaten er geweldige partijen bij. Na de poule fases begonnen de winnaar en verliezers rondes.

Daniel Geysendorpher moest het opnemen tegen Jan Karel. De nummer 1 en 2 van de ranking mochten bepalen wie er na deze avond de 1ste plaats pakte. Jan Karel won de finale uiteindelijk met 5-1. Daniel Geysendorpher die dicht achter Jan Karel staat in de ranking zag het verschil tot zijn opponent oplopen tot 4 punten.

In de verliezers ronde ging de finale tussen Jeroen van Die en Remco Mak. Jeroen besliste deze partij uiteindelijk in zijn voordeel. Remco Mak kon lang mee maar moest zicht uiteindelijk gewonnen geven en verloor de partij met 4-2.

Tijdens deze editie van de Reyer Ranking werden er 12x een 180 gegooid en de hoogste finish van de avond was een 116 finish van Jan Karel.
Volgende editie van de Reyer Ranking staat gepland op 5 oktober a.s. om 13:00.

Ondanks het voetbal geweld van de afgelopen dagen kwamen 15 darters naar het Dart Centrum Ridderkerk voor de 7e editie van de Reyer Ranking.
Na dat de poule ingedeeld waren kon het darten beginnen. Tijdens de poule fase zaten er geweldige partijen bij. Er moest zelfs een beslissende leg gegooid worden omdat 3 spelers in 1 poule het zelfde aantal punten had gegooid. Na dat deze partij beslist werd begon de knock-out fase. Met als spektakel stuk de halve finale in de winnaars ronde. Hierin speelde Marcel Karel tegen Jeroen van Die. Deze spannende pot werd uiteindelijk gewonnen door Jeroen maar het had ook zo de andere kant op kunnen vallen want Marcel gaf Jeroen geen ruimte om adem te halen tijdens deze wedstrijd.

Jeroen moest vervolgens het in de finale opnemen tegen Jan Karel. Na de loodzware pot tegen Marcel was het vat leeg bij Jeroen en lukt het hem niet om in de wedstrijd te komen. Jan Karel won de finale uiteindelijk met 5-1. Hier mee schreef Jan Karel de 7e editie op zijn naam en steeg hierdoor naar een 2e plaats op de ranking. Die nog steeds wordt aangevoerd door Daniel Geysendorpher.

In de verliezers ronde ging de finale tussen Leo Borst en Thijs Otto. Dit bleek een spannende wedstrijd te worden. Leo nam al snel een 2-0 voorsprong maar Thijs kwam terug in de partij en bij de stand van 4-4 werd er gegooid voor de bull om te bepalen wie de laatste leg mocht beginnen. Leo mocht de laatste beginnen en wist ook uiteindelijk de partij naar zich toe te trekken. Zo ging Leo met de winst in de verliezers ronde naar huis.

Tijdens deze editie van de Reyer Ranking werden er 6x een 180 gegooid en de hoogste finish van de avond was een 112 finish van Jeroen van Die.
Volgende editie van de Reyer Ranking staat gepland op 3 augustus a.s. om 13:00.

Ondanks meerdere toernooien zowel regionaal als nationaal melden zich 18 enthousiaste darters in het dartcentrum Ridderkerk. Onder de deelnemers een aantal nieuwe gezichten en een groot aantal bekende gezichten.

De deelnemers werden verdeeld over 6 poules van 3 en de poules werden dubbel gespeeld. Poule des doods was ditmaal poule E met de nummer 1 en 2 van de ranking Daniel Geysendorpher en Henry Vogelzang de Jong, aan het einde waren het Daniel en Emiel van Toledo die zich in de winnaarsronde mochten melden.

Ook waren de ogen gericht op “nieuwkomer” Ron Westdijk, die het goede jasje had aangetrokken en dus met zijn eigen pijlen het toernooi kon gooien. Zoals verwacht kwam Ron zonder kleerscheuren de poule door.

In der verliezerronde was het de Runner-up van vorige ranking die de lakens uitdeelde, Henri begon met een overwinning op Natasja van Hillo om vervolgens Ronald Ouwens aan de zege-kar te binden. In de finale zou Henri uiteindelijk Leo Borst treffen die dankzij een vrijloting en een eye of the tiger-onderonsje met Marcel Karel zich voor de finale plaatste.

Leo kon in de finale weinig klaar  spelen tegen de constant gooiende Henri en na 5 legs was het lot beslecht in het nadeel van Leo. Henri pakte met 5-1 en in totaal 3 180-ers over de hele dag de winst in de verliezerronde.

In de finale van de winnaarsronde kwamen de favorieten Ron Westdijk en Daniel Geysendorpher  uiteindelijk tegen elkaar uit. Ron plaatste zich in de finale door Emiel van Toledo, Menno Bakker en Fred Verdonk te verslaan, waarbij de partij tegen Emiel van Toledo de grootste hobbel was. Daniel moest het in de winnaarsronde met een handicap doen. De punt van een van Daniel zijn pijlen brak af en hij werd gedwongen tot het gooien met 2 eigen pijlen en 1 geleende pijl. Dit weerhield Daniel er niet van om Marcel Reinders, Wilbert Rogier en Remco Mak te verslaan.

De finale werd er een om door een ringetje te halen, vele hoge scores werden afgewisseld door goede finishes. Opvallend detail was wel dat veel al de geleende pijl van Daniel de laatste triple of dubbel. Bij een 5-5 stand moest de 11e en beslissende leg uitkomst bieden. Beide heren stonden ongeveer gelijk op een dubbel  en nadat Ron matchdarts miste prikte Daniel uiteindelijk de beslissende dubbel.

3 uit 3 voor Daniel Geysendorpher, wie gaat deze man stoppen.

Vandaag werden er 12 180-ers gegooid, 3 stuks voor zowel Daniel als Henri, hoogste finish kwam uit handen van Leo Borst die het zelf nog steeds niet kan geloven dat hij 116 heeft uitgegooid.

Volgende ranking is op 6 april.

Op zondag 9 februari 2014 melden zich, mede door meerdere regionale en nationale toernooien, 22 enthousiaste deelnemers zich voor de 2e Reyerparc Ranking van 2014.

De deelnemers werden verdeeld over 4 poules van 4 en 2 poules van 3, waarbij de poules van 3 dubbele wedstrijden gooide om er voor te zorgen dat men niet lang hoefde te wachten op de afloop van de overige partijen. De computer besliste het lot en vele potentiele dagwinnaars werden keurig verdeeld over de poules, waardoor er niet echt een “poule de doods” ontstond.

Deze potentiële dagwinnaars kwamen in de poule-fase ook niet in de problemen en verzekerden zich van de winnaarsronde. Poule-winnaars werden: Freddy de Geus, Henry Vogelzang de Jong, Manuel Marques, Leen van Welie, Danny Mak en rankingaanvoerder Daniel Geysendorpher.

In de eerste ronde van de verliezerronde al gelijk een interessante partij, 2 teammaatje uit dartsteam “The Nailgirls” traden tegen elkaar aan en na alle 5 de legs gespeeld te hebben kwam Caren Baan ten koste van Tatjana van Soest als winnares uit de strijd, overigens zonder kleerscheuren en gebroken nagels. Ook Michael Geysendorpher liet weer van zich horen en pakte toch een verrassende overwinning op Davey Baan. Michael moest een ronde later het hoofd buigen voor Claudio Ribeiro, die zich met een overwinning op Leo Borst in de finale speelde. In deze finale stond Bad Boy Fred Verdonk te wachten, die de halve finale won van Thom van Herik. Het werd een eenzijdige finale met een 4-0 overwinning voor Fred, die tevens een 180-er gooide en de hoogste dagfinish van maar liefst 118 en zo 2 extra bonuspunten opeiste.

In de winnaarsronde was het wederom Daniel Geysendorpher die de lakens uit deelde, Daniel begon zijn zege-reeks tegen zijn superleague-captain Ron Simonis die gemakkelijk met 4-0 aan de kant werd geschoven, daarna mocht ook Leen van Welie geen leg winnen. Maar in de halve finale moest Daniel tegen Freddy de Geus een 9e en beslissende leg forceren om deze winnend af te sluiten en zich zo te plaatsen in de finale van de winnaarsronde.

Daniel maakte zijn opwachting tegen Henry Vogelzang de Jong, die de halve finale won van “snurki” Manuel Marques tijdens deze partij gooide Henry 2x 180 en de kwart-finale van Jerome Hostmann, de ronde daarvoor was Henry vrijgeloot.

De finale van de winnaarsronde was er niet één om over naar huis te schrijven, we hebben deze dag betere partijen gezien, maar ondanks dat bleef Daniel de bovenliggende partij en met een 180-score kwam hij al snel op een 3-0 voorsprong. Toch bracht Henry de spanning weer helemaal terug en vocht zich terug tot 3-2, daarna waren alle 3 de opvolgende legs voor Daniel die met een 6-2 zege het 2e toernooi op zijn naam schreef en zijn koppositie verstevigde.

Deze dag werden er 11 180-ers gegooid en Fred Verdonk had de hoogste dagfinish met een 118 uitworp.

We verwelkomen iedereen weer op zondag 9 maart, wanneer we wederom weer met een poule-systeem beginnen.

We schrijven 5 januari 2014, het nieuwe dartsjaar ziet er stuk vrolijker uit met een compleet nieuwe dartsranking in het Dartcentrum Ridderkerk Reyerparc. De nieuwe dartlocatie ligt er spik en span bij, met 8 zeer ruim opgezette dartbanen in een rookvrije omgeving en met gloednieuwe dartborden.

Vandaag kon de wedstrijdleiding 47 deelnemers een gezond en sportief nieuw jaar toewensen en zij gingen met elkaar de strijd aan om de eerste plaats. Ook waren er al 2 heren die zogenaamde “Rode Lantaarn” zichzelf al toe-eigende, u zult later lezen dat zij beide gefaald hebben. Met 11 poules van 4 en 1 poule van 3 werden de deelnemers verdeeld en mochten tijdens de poule-fase gewoon een best of 5 format spelen. Dit keer werd poule D bestempeld tot de “Poule des doods”, hierin bevonden zich Jan Karel, Ron Simonis, Richard van Dijke en Tony Buitelaar. Met Jan als torenhoge favoriet voor de 1e plek, zou het een hele klus worden voor de andere 3 heren om de 2e plek te bemachtigen en uiteindelijk was het Richard die zich samen met Jan in de winnaarsronde mocht melden.

In poule A had het lot bepaald dat 2 jeugdspelers het tegen elkaar mochten opnemen, te weten Andy, Karel en Michael Geysendorpher. De toekomst van het darten bracht een leuke partij, maar het was Michael die de partij naar zich toe trok met de nodige temparement. Of hij dit nou van zijn vader of van zijn moeder heeft blijft tot op heden een raadsel.

Rond half 4 was het kaft van het koren gescheiden en mochten we beginnen aan de winnaars- en verliezerronde.

In de eerste ronde waren er direct al mooie partijen te zien, Patrick Toom had zijn handen vol aan Emiel van Toledo, maar Patrick bleef aan de goed kant van de score. Bij de partij tussen Bryan de Hoog en Edwin Boot moest een beslissende 5e leg uitsluitsel bieden en Bryan was hierin net wat scherper en trakteerde Edwin op een potje schrijven.

Een ronde verder viel het doek voor dagwinst-kandidaat en kersverse Breko Open winnaar Jan Karel, Leen van Welie wist hem dit keer te bedwingen en Anne Schaap besliste het Snurki-onderonsje in zijn voordeel tegen Stefan van Waterschoot.

Aangekomen in de kwart-finale wist Patrick van Kuijk te winnen van Roy Kerkhof, sloeg Bryan de Hoog toe in zijn partij tegen Ben Toom, waren de schaapjes voor Anne uitgeteld, hij verloor van Daniel Geysendorpher en won Leen van Welie van de deelnemer met de langste naam te weten Henri Vogelzang de Jong.

Twee spannende partijen in de halve finale, Patrick van Kuijk (teammaatje van Tony Buitelaar) bleef de triples en dubbels goed raken en profiteerde van de foutjes van Bryan de Hoog en zo plaatste Patrick zich als eerste voor de finale. Het werd ook spannend in de partij tussen Daniel Geysendorpher en Leen van Welie maar uiteindelijk mocht Leen “slechts” 2 legs winnen van Daniel.

De eerste finale zou een spannende worden, al hoewel Patrick de eerste 3 legs naar zich toe wist te trekken in een best of 11 en dus al halverwege de overwinning was, vanaf dat moment zakte Patrick zijn niveau wat in en begon Daniel zich beter te voelen aan het bord. Een 3-0 achterstand werd al snel een 3-5 voorsprong in het voordeel van Daniel. De 9e leg mocht Patrick nog winnen, maar de 10e leg eiste Daniel voor zich op en wist zo het eerste toernooi te winnen met 4-6.

De verliezerronde werd gewonnen door Remco Mak die Tony Buitelaar wist te verslaan met maar liefst 4-0.

Zowel Jan Postma als Marco Bontenbal hadden zich gemeld als drager van de rode lantaarn, echter zij zijn niet in de onderste regionen te vinden en zullen de volgende keer een nieuwe gooi kunnen doen naar de laatste plaats in de stand.

29 180-ers werden er gegooid met 4 stuks Bryan de Hoog, hoogste finish kwam uit handen van Danny Mak met een 156 uitgooi. Uiteraard zijn de 148, 146 en 145 ook het vermelden waard van respectievelijk Anne Schaap, Bryan de Hoog en Henri Vogelzang de Jong.

Al met al een geslaagde dag met een terechte winnaar, we verwelkomen iedereen weer op zondag 9 februari.