Een mooie locatie , een sportieve en gezellige sfeer en 80 heren en 8 dames op het Open Ridderkerk dat werd gehouden in het dartcentrum in Ridderkerk.
Bij de heren werd Patrick van den Boogaard van het Superleague team van Sonny’s Darts de verdiende winnaar. In de finale versloeg hij Bryan de Hoog met 6-3.

De finale ging in het begin gelijk op, maar van den Boogaard wist bij een 2-2 stand een hele mooie break te plaatsen, hij finishte 105 via singel bull – tops – tops.
Deze break wist hij vervolgens te verzilveren door zijn eigen leg te houden en zo 4-2 voor te komen. Vervolgens wist van den Boogaard nog een break te plaatsen, wat voldoende was voor de winst.
De Hoog, die de hele dag een goed niveau haalde, kon in de finale niet genoeg triples meer vinden. De verliezers ronde bij de heren werd een prooi voor Michael van Dijk, die met 4-2 te sterk was voor Jordy van den Broek.

De overwinning bij de dames was voor Nel van Gorp, die als een echte diesel door het dames toernooi heen ging. In de poules liep het nog niet zo lekker voor van Gorp, maar gedurende het toernooi ging zij steeds beter gooien. In de finale won ze van Anneloes Menger, die mede door een aantal gemiste dubbels niet genoeg tegenstand kon bieden aan de ontketende van Gorp, 4-0.

De hoogste finish werd gegooid door Dick V Dijk , 156. Diezelfde van Dijk werd in de kwartfinale uitgeschakeld door Erik van Rijswijk, 1-4.